L’esport a través de la seva escola de bàsquet i els equips de bàsquet, tant femenins com masculins, i el teatre a través del seu Quadre Escènic (QUETCC) en el que estan integrats la seva escola de teatre infantil (capsa de Somnis) i la secció Verba, que fa difusió de la poesia des del teatre.
El Bàsquet Centre Catòlic és un club amb més de 90 anys d’història, un dels més antics de Catalunya (la secció de basquet data de l’any 1928, introduïda per Mossen Josep Maria Feliu, i ja a l’any 1929 l’equip es federa i disputa els seus primers partits oficials) amb una llarga tradició en el món del bàsquet com a institució i com a formador de jugadors que han assolit cotes importants dins d’aquest meravellós esport; a més d’estar profundament arrelat a la ciutat de L’Hospitalet.
La nostra principal finalitat és que els nois i noies del nostre club gaudeixin de la pràctica de l’esport que tots estimem, que fomenta el treball en equip i la companyonia.
Això suposa que el Bàsquet Centre Catòlic està format per més de 300 jugadors i jugadores en total, dels quals hi tenim al voltant de 220 federats, el qual implica un radi d’acció i coneixement del nostre club important al voltant de tot Catalunya.
La nostra estructura esportiva esta encapçalada pel nostre director esportiu, que dirigeix un equip tècnic que està al front de 21 equips estructurats de la següent manera:
– 2 grups d’iniciació (nens a partir de 6 anys)
– 15 equips de promoció de totes categories masculí i femení
– 4 Equips de categoria Sènior. El primer equip masculí a Copa Catalunya i el primer equip femení a 3 categoria catalana.
El Quadre Escènic del Teatre Centre Catòlic (QUETCC) es l’ànima, i el cor de la secció de teatre. Formen part del Quadre escènic en aquests moments uns 60 socis, no tots en actiu en tot moment, però que col·laboren activament d’una o altra manera de les activitats de teatre que organitza la entitat, sent la mes destacada, i que major nombre de participants aplega la representació de “els Pastorets”, que té lloc cada any, pels volts de Nadal. De la mateixa manera que a la secció de Basquet, també al teatre trobem la nostra escola/taller de iniciació al teatre per als mes petits així com les seccions de poesia i de teatre.
Es la escola de iniciació al teatre per als mes joves, entre els 5 i els 16 anys. Ens sentim especialment orgullosos ja que cada any creix en nombre de inscrits i que durant el darrers anys arriba a superar els 40 integrants, distribuïts per edats, que van dels 5 als 16 anys. I com a projecte de futur en el darrer any hem creat el “grup de Joves”, com a pas previ a la seva definitiva incorporació al Quadre Escènic
Es la secció encarregada de difondre la Poesia, però amb el teatre com a eix, fent de les seves actuacions autèntiques lectures dramatitzades. tot i comptar amb un menor nombre de participants, el col·lectiu Verba, treballa en al difusió d’ aquest gènere literari, i te com a fita mes destacada al llarg de l’any la organització del certamen de poesia Andreu Trias, que ja ha superat les vint edicions.
El Quadre escènic esta format per tots aquells socis i sòcies de l’entitat que participen de manera activa en algun dels projectes que es duen a terme durant l’any, ja sigui com a actors/actrius, tècnics o col·laboradors. Al llarg de l’any es van posant en marxa diferents produccions, obertes a tots els membres, i l’objectiu principal es la estrena de entre 2-3 obres cada any.
La representació de “Els Pastorets”, a partir del text de Josep Mª Folch i Torres, es l’esdeveniment que més participants aplega cada any. Aquest es converteix en l’eix central de les representacions de cada Nadal, al voltant del qual giren també altres espectacles relacionats amb temàtica nadalenca, com ara la representació de l’espectacle infantil “cop de Bastó”, o la representació de Pastorets amb titelles, i fins i tot en aquesta època les obres representades pels mes menuts de la casa tenen temàtica nadalenca.
Aquesta tradició, molt arrelada a tota Catalunya, a la nostra entitat ja te una història de mes de 60 anys, i cada any la reprenem amb la mateixa il·lusió, convertint-se realment en un punt de retrobament de molts membres, que potser no participen en altres activitats, però que mai falten a aquesta cita.